Συμεών Μπάτζιος

Εργοθεραπευτής, MSc

Ο Συμεών Μπάτζιος είναι εργοθεραπευτής, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ενώ έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Εργοθεραπείας του Jönköping University της Σουηδίας. Στο πλαίσιο της Κλινικής του Άσκησης, εργάστηκε σε σημαντικούς φορείς υγείας και εκπαίδευσης για το παιδί, όπως είναι η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και το 9ο Ειδικό Σχολείο Αμπελοκήπων. Κατά τη λήξη των σπουδών του, συμμετείχε ως εργοθεραπευτής σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα απασχόλησης στο Βερολίνο (1 χρόνο) και τη Λυών (6 μήνες), στους τομείς της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ατόμων με αναπτυξιακές και νευρολογικές αναπηρίες στο σπίτι και τη κοινότητα.

Στη συνέχεια, εργάστηκε στην Αθήνα σε ιδιωτικά κέντρα ειδικών θεραπειών και ως εκπαιδευτής του Τμήματος Βοηθών Εργοθεραπείας στο Δημόσιο ΙΕΚ Αμπελοκήπων, στο ΙΕΚ «Πράξις» και στο ΙΕΚ «Δέλτα 360». Είναι ιδρυτής του χώρου Εργοθεραπείας και Θεραπείας Σίτισης Spoons and Toys, όπου παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες θεραπείας σίτισης μέσα από ατομικές συνεδρίες σε παιδιά βρέφη, παιδιά και εφήβους με δυσκολίες σίτισης.

Έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες προσεγγίσεις γύρω από τη σίτιση και την εργοθεραπεία, όπως είναι το SOS Approach to Feeding, το μοντέλο Food Scientist, η προσέγγιση Get Permission, η προσέγγιση CAN-EAT, το πρόγραμμα SOFFI, το Adapted Baby-led Weaning, το CO-OP, η Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, η Εντατική Αλληλεπίδραση και η Αναπτυξιακή Κίνηση Sherborne. Τα ενδιαφέροντά του στρέφονται γύρω από την εργοκεντρική πρακτική, το έργο της σίτισης στην παιδική ηλικία και το παράδειγμα της Νευροποικιλότητας. Αναλαμβάνει ατομικές και ομαδικές εποπτείες εργοθεραπευτών και άλλων ειδικών θεραπευτών, υποστηρίζοντάς τους σε ζητήματα εργοθεραπευτικής πρακτικής και θεραπείας σίτισης.

Παράλληλα με το κλινικό του έργο, τον Νοέμβριο του 2021, πραγματοποίησε προφορική ανακοίνωση στο Συνέδριο του οργανισμού Occupational Science Europe με θέμα “Δικαίωμα Έργου για παιχνίδι, εμπλοκή και το αυτιστικό παιδί”, ενώ τον Οκτώβριο του 2022 συντόνισε ένα εργαστήριο με θέμα “Είναι καιρός να αρχίσουμε να μιλάμε για την Εργοθεραπεία προσέγγισης νευροποικιλότητας;” στην Ετήσια Συνάντηση του οργανισμού ENOTHE στην Τυφλίδα (Γεωργία).

Αποτελεί μέρος της ελληνικής ερευνητικής ομάδας μετάφρασης και στάθμισης του παιδιατρικού εργαλείου σίτισης «PediEat- Pediatric Eating Assessment Tool» και επιστημονικός συνεργάτης του Nutrition, Feeding and Swallowing Lab.

Σημείο – Χώρος Εκπαίδευσης και Θεραπείας

Συνήθως απαντά εντός μιας ημέρας

Έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με τις υπηρεσίες μας ή τα επερχόμενα σεμινάρια;

Powered by WpChatPlugins